VOLKOREN BROOD MET AARDAPPELS
(een licht en luchting volkorenbrood). door de gekookte aardappels wordt het brood heel smeuïg, maar ze hebben geen invloed op de smaak)

Voorbereiding: 40 min.

Wachttijd: 90 min.

Baktijd: 25 min.

 

Benodigheden:

40 gr. verse gist

1 3/4 dl lauw water

500 gr. volkoren tarwemeel

2 tl rietsuiker

300 gr. gekookte kruimige aardappels

2 tl zout

2 el olijfolie

 

De gist oplossen in het water. In het meel een kuiltje drukken en hierin het gistwater gieten. Licht bestrooien met suiker en meel. Afgedekt met een vochtige doek plm. 15 min. laten rijzen.

De aardappels door de zeef drukken. Met het zout en de rest van het suiker en olie bij het meelmengsel doen en alles tot een deeg kneden. Afgedekt op een warme plaats plm. 45 min. laten rusten.

Het deeg nogmaals goed kneden en er een dik langwerpig brood van vormen. Het brood op een bakpapier bedekte bakplaat leggen. Afgedekt nogmaals plm. 30 min. laten rijzen.

De oven voorverwarmen op 250 grd. C. Het brood iets in midden van oven zetten. De temperatuur verlagen naar 225 gr. C. Het brood in 25 min. bakken. Onder een theedoek laten afkoelen.

 

 

Share |