Molen Massier pakt uit met meimarkt (uit Dalfser Marskramer)

 

NIEUWLEUSEN – Vanwege de Nationale Molendag pakten de vrijwilligers van Molen Massier zaterdag weer flink uit.

Op de traditionele meimarkt op het terrein rond de molen was van alles te doen en te koop. De vele vrijwilligers zagen hun inspanningen beloond met een goede opkomst van belangstellend publiek, en gelukkig vrij goed weer. Wel waaide het hard, met name in de ochtenduren, waardoor organisatorisch alle zeilen bijgezet moesten worden. 

De tiende editie van de meimarkt was een succesvolle aflevering, want de circa zeventig standhouders lokten vele honderden belangstellenden naar de molen. Op het hoofdterrein rondom de molen en het achterterrein van de firma Massier Diervoeders was een uitgebreide markt opgezet met een zeer divers aanbod. Naast de kraamhouders deden ook diverse plaatselijke verenigingen en ondernemers mee, waren er diverse muzikale optredens en was er ook weer een afzonderlijke kunstmarkt.

De meimarkt, steevast op de zaterdag voor Moederdag, is zoals altijd bedoeld om geld bijeen te brengen voor het onderhoud van de molen. Ook op andere manieren halen de vrijwilligers geld binnen om de molen – letterlijk – draaiende te houden. Zo is het ambachtelijk gemalen volkorentarwe en speltmeel van de molen met ingang van komende zaterdag te koop bij supermarkt Plus Bakker in Nieuwleusen.

Bezoekers konden zaterdag bij Molen Massier deelnemen aan verscheidene prijsvragen. Zo kon men bij de verkoop van kniepertjes raden hoeveel kniepertjes het bakteam de afgelopen tien jaar gebakken heeft. Dat hebben de vrijwilligers zelf bijgehouden door elk jaar op te schrijven hoeveel pond meel er gebruikt is. Dat was een gestaag oplopende hoeveelheid, van tien pond in 2006 naar 45 pond dit jaar. In totaal werden daarvan 23.520 kniepertjes gebakken. De familie Bijvang, Jachthuisweg 2A, zat er met 23.490 stuks heel dichtbij. Ze hebben een cadeaucheque ter waarde van 25 gewonnen van Modehuis Beekman Nouveau in Nieuwleusen.

De hoofdprijs van de verloting, een picknicktafel, is gewonnen door Lise Korterik uit Zwolle. De eerste prijs, een waardebon van De Troubadour, gaat naar mevrouw W. Westerman. Overige prijswinnaars zijn: Lotte Reuverkamp (tweede prijs: twee kaarten voor Normaal), dhr. J. Massier (derde prijs: barbecuepakket van Wennemars), mevrouw R. Klein (vierde prijs: 15 gratis lessen bij TH Sport), en
mevrouw F. ten Kate (vijfde prijs: waardebon van manuele praktijk S. van Lennep).

 


 

 

 

 

 

 

 

Molen Massier Markt 2014

 


Winnaars prijsvragen markt 2014:

Van drie prijsvragen op de Molen Massier Markt zijn de winaars bekend:

Bij het reisbureau van Petra Durieux is de reischeque van 50 Euro gewonnen door Dhr. A.G.Lammertsen.
Op de kraam van OptiKATE@Optidee en De Luizenkliniek Nieuwleusen kon een sjaal en een strandlaken gewonnen worden. De winnares van de sjaal is Karin Spin uit Dalfsen. Het strandlaken is gewonnen door Monica Vroom uit Nieuwleusen.

In de molen stond een zak meel waarvan men het gewicht kon raden. Het gewicht van de zak meel was 14,75 kg. Het boodschappenpakket, beschikbaar gesteld door Plus Bakker Supermarkt Nieuwleusen, is gewonnen door Peter Kleen.
 

 

                      

 

Een paar foto's van de Jaarmarkt van Hennie van Spijker:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.541904809251880.1073741859.416736795102016&type=3 

Share |