Vrijwilliger worden?

Naast de vrijwillig molenaars, molengidsen en donateurs kunnen we onze molen alleen in stand houden als we ook kunnen kunnen rekenen op vrijwilligers.

Het laten draaien van de molen kan alleen als er ook andere klusjes worden uitgevoerd.

Bijvoorbeeld afwegen en verpakken van pannenkoekmeel, onderhoudsklussen, schoonmaakwerkzaamheden, sorteren van binnengekomen 2e handsboeken, koffieschenken bij gelegenheden enz. enz.

Daarnaast zijn er ook grotere evenementen, zoals bijvoorbeeld onze traditionele meimarkt. 

Op dergelijke dagen moeten veel extra activiteiten worden uitgevoerd, zoals tenten en marktkramen opbouwen en weer afbreken en ook het verkeer worden geregeld.

Juist dan zijn vrijwilligers nodig, waarbij je ondersteuning voor alleen 1 dag ook heel welkom is.

Voor de vrijwilligers houden we ook altijd 1 keer per jaar een gezellige activiteit, zodat iedereen de andere vrijwilligers ook weer kunnen ontmoeten. Kortom alle hulp is welkom en het geeft ook gezelligheid en sociale binding om met elkaar aan de slag te zijn en weer nieuwe mensen te leren kennen en daarbij ons cultureel erfgoed in stand te houden.

 

Ons bestuurslid Sabine Gelderman is aanspreekpunt voor de vrijwilligers, je kunt haar bereiken op:

tel. 06-53 676 524  of via secretariaat@molenmassier.nl


Ben ik verzekerd als vrijwilliger?

De molenaars en molengidsen zijn verzekerd via het Gilde van Vrijwillige Molenaars.

Andere andere vrijwilligers vallen standaard onder een verzekering die via de Gemeente Dalfsen is afgesloten bij Centraal Beheer,

de VNG Vrijwilligersverzekering. Dit is een z.g. "vangnetverzekering", wat inhoudt dat eerst wordt gekeken of er een andere verzekering is die schade of aansprakelijkheid dekt. Als dat niet het geval is dan treedt deze verzekering in werking. In bijgaand document is te lezen welke voorwaarden gelden.